Codul Muncii – Criterii evaluare

Modificarea Codului Muncii a adus aparitia obligativitatii Criteriilor de Evaluare.

Putina lume stie insa ca ele se aplica si in cazul contractui individual de munca pe durata determinat (contract de munca temporara)

Contractul de munca temporara este din punct de vedere al naturii juridice un contract individual de munca pe durata determinata. In acest sens, art. 93 alin. (1) din Codul muncii stabileste ca, contractul de munca temporara este un contract individual de munca ce se incheie in scris intre agentul de munca temporara si salariatul temporar, pe durata unei misiuni.

La alin. (2) al aceluiasi articol se prevede ca, in contractul de munca temporara se precizeaza, in afara elementelor prevazute la art. 17 si art. 18 alin. (1), conditiile in care urmeaza sa se desfasoare misiunea, durata misiunii, identitatea si sediul utilizatorului, precum si cuantumul si modalitatile remuneratiei salariatului temporar.

Asadar, contractul de munca temporara trebuie sa cuprinda elementele prevazute la art. 17 si art. 18 alin. (1) la care se adauga cele prevazute la art. 93 alin. (1).
Prin Legea 40/2011 , art. 17 alin. (2) din Codul muncii , a fost completat cu o noua litera d 1) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

Pe cale de consecinta, criteriile de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului de munca temporara.

Sorry, comments are closed for this post.