Salarizare – Fise fiscale

Pâna luni, 28 februarie, inclusiv, trebuie depusa la Fisc Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii, formular 210.

Au aceasta obligatie persoanele fizice si persoanele juridice platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor.

Fisa se depune la unitatea teritoriala la care platitorii sunt arondati (unde îsi au domiciliul sau sunt luati în evidenta).

Angajatorii se vor prezenta la unitatea fiscala cu Borderoul de însotire al fiselor fiscale pentru anul 2010 si cu formatul electronic salvat pe o discheta, rezervata unui singur angajator.

Important!

Sediile secundare ale angajatorilor persoane juridice, înregistrate ca platitori de impozit pe venitul din salarii, depun fisele fiscale ale angajatilor proprii la unitatea fiscala în a carei raza teritoriala este înregistrata societatea care le-a înfiintat (societatea mama).

De retinut!

Nerespectarea de catre platitorii de salarii si venituri asimilate salariilor a obligatiilor privind completarea si pastrarea fiselor fiscale, precum si neîndeplinirea obligatiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terte persoane (inclusiv angajat) în termenul stabilit se sanctioneaza cu amenda: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.

Program – click aici.