Verificare validitate D112

Evo Conta reaminteste angajatorilor ca luni, 25 iulie a.c., este ultima zi din termenul legal pentru depunerea formularului 112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” aferent obligatiilor declarative ale lunii iunie a.c.

Indiferent de procedura de transmitere, ulterior depunerii D112, este obligatoriu sa se vizualizeze starea acesteia prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/Starehttp://www.anaf.ro/StareD112 si consultarea mesajelor din recipisa.

În situatia în care, dupa vizualizarea starii Declaratiei 112 aceasta este nevalidata, se va depune o noua Declaratie 112 initiala, corecta, care va urma aceeasi procedura privind vizualizarea starii, prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112.

Daca, dupa vizualizarea starii Declaratiei 112, aceasta este validata, dar are atentionari, se va depune o Declaratie 112 rectificativa corecta, care va urma aceeasi procedura privind vizualizarea starii, prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112.

Anexa 1, formularul de hârtie, va fi însotit de CD, în plic sau tipla.

CD-ul va fi inscriptionat cu marker permanent, fiind mentionate: codul fiscal al societatii, denumirea societatii, luna si anul.

Reamintim contribuabililor ca formularul 112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” mai poate fi depus la ghiseu pâna la 25 iulie 2011, pentru obligatiile aferente lunii iunie.

Foarte important! Întrucât, începând cu 25 iulie 2011, Declaratia 112 va fi depusa exclusiv on-line, iar procedura de obtinere a certificatului digital calificat obligatoriu pentru depunerea on-line a declaratiei necesita parcurgerea mai multor etape, invitam contribuabilii sa urgenteze acest demers.

Sorry, comments are closed for this post.