D098 este istorie - Contribuabilii care vor sa se inregistreze in scopuri de TVA vor avea mai putine documente de depus.

evo conta
contabilitate
Du-te la conținut

D098 este istorie - Contribuabilii care vor sa se inregistreze in scopuri de TVA vor avea mai putine documente de depus.

evoCONTA
Publicat în contabilitate · 3 Aprilie 2023
Începând cu data de 1 ianuarie 2022, contribuabilii care doresc să se înregistreze în scopuri de TVA nu vor mai fi nevoiți să depună Declarația 098, conform modificărilor aduse Codului fiscal prin Legea nr. 296/2020.
Această schimbare legislativă reprezintă o simplificare semnificativă a procedurii de înregistrare în scopuri de TVA și vine în sprijinul antreprenorilor care doresc să își înceapă activitatea într-un mod mai rapid și mai ușor.
Înainte de această modificare, contribuabilii care doreau să se înregistreze în scopuri de TVA erau nevoiți să depună Declarația 098, care cuprindea o serie de informații și documente legate de activitatea desfășurată.
Însă, odată cu modificarea Codului fiscal, această declarație a fost eliminată, iar contribuabilii vor fi nevoiți să depună doar un set minim de documente, printre care se numără:
  • Cererea de înregistrare în scopuri de TVA;
  • Certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului;
  • Actul de identitate al reprezentantului legal al firmei.
Această simplificare a procedurii de înregistrare în scopuri de TVA vine ca urmare a eforturilor autorităților de a reduce birocrația și de a facilita dezvoltarea mediului de afaceri din România. De asemenea, eliminarea Declarației 098 reprezintă o măsură de eficientizare a procesului de înregistrare în scopuri de TVA, care va reduce și costurile administrative aferente.
În concluzie, eliminarea Declarației 098 reprezintă o simplificare semnificativă a procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, care va veni în sprijinul antreprenorilor și va facilita dezvoltarea mediului de afaceri din România.


evoCONTA
©  2008
Înapoi la cuprins