CÂND CINEVA MOARE...

Du-te la conținut

CÂND CINEVA MOARE...

La o cafea
13 Iulie 2022
Când cineva moare, primul lucru de făcut este să nu faci nimic. Nu alerga afară și cheama asistenta. Nu răspunde la telefon. Respiră adânc și fii prezent la magnitudinea momentului.
Există o grație să fii la căpătâiul cuiva pe care îl iubești în timp ce își face tranziția în afara acestei lumi. În momentul în care își dă ultima suflare, există o sacralitate incredibilă în acest spațiu. Se deschide vălul dintre lumi.
Suntem atât de nepregătiți și neinstruiți în cum să facem față morții încât uneori apare un fel de răspuns de panică. "A murit! "
Știm că vom muri, deci faptul că a murit cineva, nu este o surpriză. Nu e o problemă de rezolvat. E foarte trist, dar nu e motiv de panică.
Dacă este ceva, moartea nu e decât o trecere, și tot ce trebuie să faci e de a respira adânc, de a te opri și de a fi cu adevărat prezent la ceea ce se întâmplă. Dacă ești acasă, poate pui ibricul pe foc și să-ți faci o ceașcă de ceai.
Așează-te la marginea patului și fii prezent la experiența din cameră. Ce se întâmplă cu tine?
Ce s-ar putea întâmpla pentru cel plecat?
Ce alte prezențe mai sunt aici care i-ar putea sprijini în drumul lui?
Acordă toată frumusețea și magia acestui moment! E unic!
Dă-i o pauză sufletului tău, șansa să se adapteze, pentru că oricât de pregătiți am fi, moartea este tot un șoc. Dacă intrăm direct în modul de panică și sunăm la 112  sau sunăm la ambulanță, nu vom avea niciodată șansa să absorbim enormitatea evenimentului.
Acordă-ți cinci minute sau 10 minute, sau 15 minute doar ca să fii. Nu vei mai recupera niciodată acel timp dacă nu îl iei acum.
După aceea, fă cel mai mic lucru pe care îl poți.
Sună singura persoană care are nevoie să fie chemată. Pune pe cineva să se ocupe de căutarea unei firme de înmormântări. Mișcați-vă foarte, foarte, foarte încet, pentru că aceasta este o perioadă în care este ușor pentru trup ca suflet să se despartă.
Corpurile noastre pot galopa înainte, dar uneori sufletele noastre nu țin ritmul. Dacă ai ocazia să taci și să fi prezent, profită de acest moment. Acceptă și aclimatizează-te și adaptează-te la ceea ce se întâmplă. Apoi, pe măsură ce ”trenul se pune în mișcare”, și toate lucrurile care se întâmplă după o lovitură mortală, vei fi mai bine pregătit.
Nu vei avea ocazia să-ți tragi sufletul mai târziu. Trebuie să o faci acum.
A fi prezent în momentele de după moarte este un dar incredibil pentru tine însuți, este un dar pentru oamenii cu care ești și este un cadou pentru persoana care tocmai a murit.
Sunt doar la un fir de păr distanță. Tocmai încep noua lor călătorie în lumea fără corp. Dacă păstrezi un spațiu calm în jurul corpului celui decedat , iar în cameră se păstrează acele momente de liniște, totul decurge într-un mod natural, firesc și frumos. Este un serviciu adus  ambelor părți ale voalului, lumea fizică și cea eterică.
Pentru unii este o despărțire, iar pentru alții o reîntălnire...
sursa: internet


Înapoi la cuprins