SARCOPENIA

Du-te la conținut

SARCOPENIA

La o cafea
8 Septembrie 2022
Ce este --SARCOPENIA --
Sarcopenia. este pierderea masei musculare scheletice și a forței ca urmare a îmbătrânirii.
1. Dezvoltati obiceiul de a sta în picioare... Nu vă culcați dacă puteți sta!
2. Dupa varsta de 50~60 de ani nu este posibil sa slabesti (mai ales daca nu faci miscare!). Sa nu te bazezi pe a manca mai putin pentru a slabi!
Dacă toți mușchii se pierd, poate fi foarte periculos!
3. Alergarea, mersul pe bicicletă sau cățăratul doare genunchiul?
Dacă nu ați făcut niciodată exerciții fizice înainte, puteți merge sau doar să alergați. Cu bicicleta sau să cățărați pe munte vă poate răni foarte mult genunchii!
Dar dacă aveți suficientă forță musculară și vă dezvoltați încet obiceiul de a alerga, de a merge cu bicicleta și de a urca, poate fi un exercițiu bun și să nu vă rănească genunchii! Dacă vă răniți sau nu genunchii, depinde de forța musculară!
4. Daca o persoana in varsta este bolnava si internata in spital, nu-i cere sa se odihneasca mai mult...sau sa se intinda si sa se relaxeze si sa nu se ridice din pat!
Starea întinsă timp de o săptămână pierde cel puțin 5% din masa musculară!
Și bătrânul nu își poate recupera mușchii!
5. Să nu credeți că sunteți filial dacă nu lăsați bătrânii să facă nicio treabă casnică și certați-i pe slujnica dacă o fac!
De obicei, mulți oameni în vârstă care angajează ajutoare își pierd masa mai repede!
6. Nu face doar o singură activitate în fiecare zi când mergi în parc.
Nu vă strângeți doar mâinile când puteți să vă scuturați și picioarele. De asemenea, trebuie să trageți de bara orizontală sau să mutați fiecare echipament sportiv!
Pentru că atâta timp cât o persoană se mișcă, atunci toți mușchii întregului corp vor fi implicați!
Mulți bătrâni chiar au dificultăți la înghițire din cauza exercițiului insuficient!
Până la urmă, nu au putut nici măcar să tușească o gură de spută și să moară din cauza asta!
7. Sarcopenia este mai terifianta decat osteoporoza !
În cazul osteoporozei, trebuie doar să aveți grijă să nu cădeți, în timp ce sarcopenia nu numai că afectează calitatea vieții, ci provoacă și glicemie crescută din cauza masei musculare insuficiente!
8. Cea mai rapidă pierdere a sarcopeniei este în mușchiul picioarelor!
Pentru că atunci când o persoană stă sau se culcă, picioarele nu se mișcă și puterea musculară a picioarelor este afectată... acest lucru este deosebit de important!
Nu deveniți picioare negre!
Deci, ghemuiți-vă de cel puțin 20 până la 30 de ori pe zi.
Squat nu înseamnă ghemuit, ci ca și cum ai sta pe scaunul de toaletă... poți folosi un scaun și te ridici când fundul tău atinge scaunul!
Sistemul medical avansat din TAIWAN are și asigurări de sănătate, dar, în medie, bătrânii din Taiwan petrec 8 ani într-un scaun cu rotile până când stau în pat înainte de a muri!
Și nu vrei să ai opt ani în vârstă când calitatea vieții este atât de proastă!
TREBUIE să acordați atenție sarcopeniei!
Urcați și coborâți scările... alergarea, ciclismul și cățăratul sunt toate exerciții grozave și pot crește masa musculară!
Pentru o calitate mai bună a vieții pentru toată lumea la bătrânețe...Mișcă-te... nu-ți irosi mușchii!!
*Îmbătrânirea începe de la picioare în sus!*
PĂSTRAȚI-VĂ PICIOARELE ACTIVE ȘI FORTE!!
Pe măsură ce îmbătrânim, picioarele noastre trebuie să rămână în fiecare zi active și puternice.
Pe măsură ce îmbătrânim nu ar trebui să ne fie teamă că părul nostru devine gri (sau) pielea lăsată (sau) ridurile de pe față.
Printre semnele *longevității*, așa cum sunt rezumate de populara revista americană „Prevenire”, mușchii puternici ai picioarelor sunt enumerați în partea de sus, ca *cel mai important și esențial.*
Vă rugăm să mergeți zilnic. Dacă nu îți miști picioarele doar două săptămâni, puterea reală a picioarelor va scădea cu 10 ani.
Un studiu de la Universitatea din Copenhaga din Danemarca a constatat că atât bătrânii cât și tinerii dupa două săptămâni de *inactivitate*, forța musculară a picioarelor se poate *slăbi cu o treime* ceea ce echivalează cu 20-30 de ani de îmbătrânire!!
*Deci doar mergi*
Pe măsură ce mușchii picioarelor noastre slăbesc, va dura mult timp să ne refacem, chiar dacă facem reabilitare și exerciții, mai târziu.
MERSUL PE JOS.
Prin urmare, *exercițiul regulat precum mersul pe jos, este foarte important*.
Toată greutatea/sarcina corpului rămâne și se sprijină pe picioare.
*Picioarele sunt un fel de stâlpi*, suportând întreaga greutate a corpului uman.
*Mergi în fiecare zi.*
Interesant, 50% din oasele unei persoane și 50% din mușchi, sunt în cele două picioare.
*Mergi*
Cele mai mari și mai puternice articulații și oase ale corpului uman sunt, de asemenea, în picioare.
*10.000 pași/zi*
Oasele puternice, mușchii puternici și articulațiile flexibile formează *Triunghiul de Fier* care poartă cea mai importantă sarcină, adică *corpul uman.”*
70% din activitatea umană și arderea energiei din viața cuiva se realizează prin cele două picioare.
Știi asta? Când o persoană este tânără, *coapsele sale au suficientă putere pentru a ridica o mașină mică de 800 kg!*
*Piciorul este centrul locomoției corpului*.
Ambele picioare împreună au 50% din nervii corpului uman, 50% din vasele de sânge și 50% din sângele curge prin ele.
Este cea mai mare rețea circulatorie care leagă organismul.
*Așa că mergi zilnic.*
Doar *atunci când picioarele sunt sănătoase atunci curentul convențional al sângelui curge, lin, astfel încât persoanele care au mușchi puternici ai picioarelor vor avea cu siguranță o inimă puternică.* Merge.
Îmbătrânirea începe de la picioare în sus
Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, acuratețea și viteza de transmitere a instrucțiunilor între creier și picioare scade, spre deosebire de când o persoană este tânără. *te rog sa mergi*
În plus, așa-numitul Calciu pentru îngrășăminte osoase se va pierde mai devreme sau mai târziu odată cu trecerea timpului, făcându-i pe vârstnici mai predispuși la fracturi osoase. *MERS PE JOS.*
Fracturile osoase la vârstnici pot declanșa cu ușurință o serie de complicații, în special boli fatale precum tromboza cerebrală.
Știți că 15% dintre pacienții vârstnici, în general, vor muri max. într-un an de la o fractură a coapsei !! *Mergi zilnic fără greșeală*
*Exercitarea picioarelor, nu este niciodată prea târziu, chiar și după vârsta de 60 de ani.*
Deși picioarele/picioarele noastre vor îmbătrâni treptat cu timpul, exersarea picioarelor/ picioarelor noastre este o sarcină de-a lungul vieții.
*Mergeți 10.000 de pași*
Numai prin întărirea regulată a picioarelor, se poate preveni sau reduce îmbătrânirea în continuare. *plimbare 365 de zile*
Vă rugăm să mergeți cel puțin 30-40 de minute zilnic pentru a vă asigura că picioarele tale primesc suficient exercițiu și pentru a te asigura că mușchii picioarelor rămân sănătoși.
*Ar trebui să împărtășiți aceste informații importante cu toți prietenii și membrii familiei de peste 40 de ani, deoarece toată lumea îmbătrânește zilnic*


Înapoi la cuprins